Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής υπέρ του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας

Η ετήσια διοργάνωση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης κλασικής μουσικής, αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων «Θεομητορικά 2018» και γίνεται για 9η φορά με σκοπό -όπως κάθε χρόνο- τα έσοδα να δοθούν στο “Κουλούρειο” Νοσοκομείο της Ύδρας.

Πρόβα πριν την συναυλία στην Ύδρα. Ο Pablo Ferrandez με το σπάνιο Stradivarius τσέλο του που κατασκευάστηκε το 1696! (βίντεο από κ. Αλέξανδρο Σοφιανό)

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης του νησιού. 
Ο διεθνούς φήμης βιολοντσελίστας Πάμπλο Φεράντεζ, ο οποίος θα παίξει με ένα σπάνιο τσέλο Στραντιβάριους Stradivarius που κατασκευάστηκε το 1696! Μαζί του μια μικρή ορχήστρα δωματίου με πρώτο βιολί τον Γιάννη Γεωργιάδη και με εξαιρετικούς μουσικούς θα συνοδεύσει τον Ισπανό τσελίστα. 
Θα ακουστούν το Concerto Grosso for strings «Palladio» (Allegretto) του Καρλ Τζένκινς, το «Adagio in G Minor» του Τομάζο Αλμπινόνι, το «Violin Concerto No1 in A  Minor» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (με σολίστ τον Γιάννη Γεωργιάδη) και το «Cello Concerto in C Minor» του Γιόζεφ Χάιντν (σολίστ, ο Πάμπλο Φεράντεζ).
Την φιλανθρωπική εκδήλωση επιμελείται κάθε χρόνο η οικογένεια Σοφιανού στη μνήμη του συζύγου, πατέρα και παππού Κωστή Σοφιανού. 
Σημειώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του νοσοκομείου του νησιού. 
Το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Προστατεύουμε το περιβάλλον της Ύδρας όλοι μαζί" - Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας!

Τη Δευτέρα στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ύδρας . Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας ! Μία όμορφη πρωτοβουλία ...