Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός, η περιφορά των Ι. Εικόνων και η Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας


Με ευλάβεια και κατάνυξη έγινε το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017 η περιφορά των Ιερών θαυματουργών Εικόνων της Παναγίας «Φανερωμένης» και της Παναγίας του «Μαλίκη» για την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας. Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:30 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, λιτάνευση των Ι. Εικόνων, Ακολουθία Λιτής, Αρτοκλασία και Αγρυπνία για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα), προεξάρχοντος του Πανοσ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού συλλειτουργοί μαζί του ήσαν  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο Ιερός Κλήρος που συμμετείχε στις τελετές.

Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό έγινε με μεγάλη ευλάβεια και κατάνυξη η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας «Φανερωμένης» και της Παναγίας του «Μαλίκη» αλλά και των Ιερών μυροβόλων λειψάνων του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, δια μέσου οδών του κεντρικού οικισμού της Ύδρας.
Μετά το πέρας της περιφοράς των Ιερών Εικόνων σε προσλαλιά του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός ευχαρίστησε όλους όσους ήσαν χορηγοί και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή έκβαση των “Θεομητοτικών 2018” και ακολούθησε εμπνευσμένη ομιλία αναφερόμενος στη Υπεραγία Θεοτόκο  από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού). Ακολούθωςτελέστηκε η Ακολουθία Λιτής και Αρτοκλασίας στον Νάρθηκα του Καθεδρικού Ναού. Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας δόθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό τιμητικό αναμνηστικό των «Θεομητορικών 2018» στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο.
Αφού οι οι πιστοί προσκήνυσαν την θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας του «Μαλίκη» και δέχθηκαν την ευλογία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου έγινε η έναρξη της Ιερής Αγρυπνίας κατά το Αγιορείτικο τυπικό και μετά το πέρας της Ιερής Αγρυπνίας.
Στη λιτάνευση και στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος κ. Γ. Μανδαλάκης, φορείς του νησιού και πλήθος πιστών.
Την Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» υποβάσταζαν τιμητικά άνδρες του Λιμενικού Σώματος τη δε Παναγία του «Μαλίκη» υποβάσταζαν εναλλάξ Υδραίοι πιστοί.
Στην Ιερή Αγρυπνία τις 22-23 Αυγούστου έψαλλε Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής.
Η ακολουθία μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό της Πειραικής Εκκλησίας.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Προστατεύουμε το περιβάλλον της Ύδρας όλοι μαζί" - Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας!

Τη Δευτέρα στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ύδρας . Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας ! Μία όμορφη πρωτοβουλία ...