Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 9η φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018 στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας εμπρός από ένα κοινό εκατοντάδων ατόμων, η 9η  φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής που αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων «Θεομητορικά 2018» και γίνεται με σκοπό -όπως κάθε χρόνο- τα έσοδα να δοθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο της Ύδρας. 

Ο διεθνούς φήμης βιολοντσελίστας Πάμπλο Φεράντεζ, ο οποίος έπαιξει με ένα σπάνιο τσέλο Στραντιβάριους Stradivarius που κατασκευάστηκε το 1696 και μαζί του μια μικρή ορχήστρα δωματίου με πρώτο βιολί τον Γιάννη Γεωργιάδη και με εξαιρετικούς μουσικούς απέσπασαν τα συνεχόμενα χειροκροτήματα των εκατοντάδων θεατών που είχαν κατακλύσει τον προαύλειο χώρο του Ναού.
Λίγο πριν αρχίσει η εξαιρετική εκδήλωση απύθυναν χαιρετισμό η διοργανώντρια της εκδήλωσης κ. Τζένη Σοφιανού η οποία καλοσώρισε το κοινό, μίλησε για τη βοήθεια με τα έσοδα της μουσικής εκδήλωσης που παρέχεται στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Κουλούρειου νοσοκομείου Ύδρας και κατέληξε παρουσιάζοντας τους μουσικούς καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ ο οποίος μίλησε για τη λειτουργία του Κουλούρειου νοσοκομείου και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της μουσικής εκδήλωσης, κάνοντας ειδική μνεία στην οικογένεια Σοφιανού και την κ. Τ. Σοφιανού την ψυχή της εκδήλωσης όπως είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης ακούστηκαν το Concerto Grosso for strings «Palladio» (Allegretto) του Καρλ Τζένκινς, το «Adagio in G Minor» του Τομάζο Αλμπινόνι, το «Violin Concerto No1 in A Minor» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (με σολίστ τον Γιάννη Γεωργιάδη) και το «Cello Concerto in C Minor» του Γιόζεφ Χάιντν (σολίστ, ο Πάμπλο Φεράντεζ).
Την φιλανθρωπική εκδήλωση επιμελείται κάθε χρόνο η οικογένεια Σοφιανού στη μνήμη του συζύγου, πατέρα και παππού Κωστή Σοφιανού.
Σημειώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του νοσοκομείου του νησιού.
Ευθύς μετά τη λήξη της επιτυχημένης φιλανθρωπικής εκδήλωσης κλασικής μουσικής η οικογένεια Σοφιανού παρέθεσε δεξίωση στους πανέμορφους χώρους του ξενοδοχείου "Λητώ" της Ύδρας.
Στη φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός,  ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, οι πρώην Δήμαρχοι Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνης και κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. της Ν.Δ. Υδρας κ. Εμ. Πούλος, ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας, κ. Π. Μανίκης, η Διευθύντρια του ΙΑΜ Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Κλαδάκη - Πιερρουτσάκου, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος ο π. Υπουργός κ. Α. Ανδριανόπουλος, επιφανείς επισκέπτες, φορείς του νησιού και εκατοντάδες κόσμου.
August 18, 2018
Hydra Cathedral: Philanthropic Music Event for supporting Hydra’s Hospital.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Προστατεύουμε το περιβάλλον της Ύδρας όλοι μαζί" - Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας!

Τη Δευτέρα στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ύδρας . Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας ! Μία όμορφη πρωτοβουλία ...