Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

"Κουντουριώτεια 2018" με επισημότητα ο εορτασμός της 83ης επετείου από τον θάνατο του Ναυάρχου Π. Κουντουριώτη


Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26ης Αυγούστου 2018 ο εορτασμός της 83ης επετείου από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
Την Κυριακή 26 Αυγούστου τελέστηκε Δοξολογία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επτρόπου Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού μετά του Ιερού Κλήρου της Ύδρας και ακολούθησε επίκαιρη ομιλία του Πλοιάρχου ε.α. ΠΝ κ. Α. Καλκούνη με θέμα “Η παρακαταθήκη του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη”.
Μετά την ομιλία, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, αρχής γενομένης της τιμής από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό και ακολούθησαν οι επίσημοι.
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Παύλου Κουντουριώτη στο λιμάνι του νησιού όπως και καταθέσεις στεφάνων.
Κατόπιν στο μνημείο - τάφο του Παύλου Κουντουριώτη κάτω από το επιβλητικό αρχοντικό του, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων και απόδοση τιμών από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Μπελεγρής, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο π. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, οι Βουλευτές Α’ Πειραιά κ. Ε. Σταματάκη, κ. Γ. Γεννιά και ο κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ, Εμ. Ε. Πούλος, ο Αρχιεπιστολέας του Στόλου Αρχιπλοίαρχος του ΠΝ κ. Ν. Αγγελόπουλος, Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο εκπρόσωπος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά κ. Γ. Βούλγαρης, ο Υποδιοικητής της Αστυνομίας Δ. Γιαννακάκος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ε. Δανόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Ε. Τσιγκάρης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας, κ. Μ. Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, οι απόγονοι του Παύλου Κουντουριώτη, Δανάη και Αλέξιος - Παύλος Στεφάνου και πλήθος κόσμου.
Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Χαραμής. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Προστατεύουμε το περιβάλλον της Ύδρας όλοι μαζί" - Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας!

Τη Δευτέρα στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ύδρας . Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας ! Μία όμορφη πρωτοβουλία ...