Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

"Οδός Παναγιώτη Τέτση" - Ένα σημαντικό έργο παραδόθηκε στους κατοίκους και επισκέπτες της Ύδρας


Από: Δήμο Ύδρας
«ΟΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ»
Πριν από λίγες μέρες ένα σημαντικό έργο παραδόθηκε στους κατοίκους και επισκέπτες του Νησιού μας. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους αυτούς που πάλεψαν μαζί μας για την αδειοδότηση και υλοποίηση του.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε στόχο όλων των δημοτικών αρχών από το 2005 και δυστυχώς πολεμήθηκε μέχρι τη τελευταία στιγμή με καταγγελίες, καθυστερήσεις και πολλά εμπόδια. Τελικά όμως η επιμονή μας, το πείσμα μας και η συστηματική μας δουλειά σε όλα τα επίπεδα έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τόσο για την αδειοδότησή του όσο και για την τελική έγκριση του από το ΚΑΣ οφείλονται ευχαριστίες σε πολλούς ανθρώπους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Υδραίο Παράoλυμπιονίκη κ. Στέφανο Αναργύρου για την πραγματικά συγκινητική επιστολή που απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον Δημοτικό Σύμβουλο Ύδρας κ. Παναγιώτη Ράππα τόσο για την επιστημονική τεκμηρίωση του δίκαιου αιτήματός μας όσο και για την συνεχή και αδιάκοπη παρουσία του, όπου χρειάστηκε, για την προώθηση της έγκρισης του έργου. Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρο, στον Αρχιτέκτονα κ. Ανδρόνικο Τσιγκούνη, στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και στους πρώην Υπουργούς Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και κ. Αριστείδη Μπαλτά, στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Βλαζάκη και στα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την κατανόηση που έδειξαν στο δίκαιο αίτημά μας. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ίσως το πιο σημαντικό οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους της Ύδρας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια. Οι χίλιες και πλέον υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέσα σε τρεις μέρες το καταχείμωνο υπέρ της υλοποίησης του έργου αλλά και η παρουσία των Υδραίων παλαιών Μαστόρων στην λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για την προώθηση του έργου έστειλαν προς όλους το μήνυμα ότι «Όλοι μαζί μπορούμε πολλά». Η συζήτηση του θέματος της τελικής αδειοδότησης στο ΚΑΣ ολοκληρώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα.
Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στους Υδραίους οικοδόμους που με τις παρεμβάσεις τους και τις παρατηρήσεις του έκαναν την ολοκλήρωση του έργου ακόμα καλύτερη. Ειδικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μαστροσπύρο τον Μαυρομμάτη ο οποίος καθημερινά επέβλεπε αφιλοκερδώς την κατασκευή του έργου αλλά και τον πρώην Αντινομάρχη κ. Δημήτριο Παύλου, ο οποίος πέρα από την επίβλεψη του έργου, μας έκανε δώρο και τη μαρμάρινη πλάκα. Πραγματικά αυτό το έργο ανήκει σε όλη την Ύδρα και τους κατοίκους της διότι όλοι μαζί βοηθήσαμε τόσο την αδειοδότηση όσο και την υλοποίηση του.
Το έργο αυτό ήδη διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις μας αλλά δίνει και την ευκαιρία ενός απολαυστικού περιπάτου τόσο σ’ εμάς όσο και στους επισκέπτες του Νησιού μας. Ενός περιπάτου στη φύση και στα χρώματα της Ύδρας που είναι πάντα μια αισθητική πρωτίστως απόλαυση.
Δύο σχεδόν χρόνια πριν είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση μου και με αφορμή την απώλεια του εκλεκτού τέκνου της Ύδρας του Ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση, να δοθεί στον δρόμο το όνομα Του. Επιλέξαμε όμως όλοι μαζί να μην ανακοινώσουμε αυτή μας την πρόθεση αφού βρισκόμασταν τότε στη μέση ενός αγώνα για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και δεν θέλαμε να φανεί ότι χρησιμοποιούμε το βάρος του ονόματος του Τέτση για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ως αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμό 37 απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση μου να ονομαστεί ο Δρόμος Αυτός σε «Οδό Παναγιώτη Τέτση». 
Τώρα όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο δρόμος παραδόθηκε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ύδρας μας και μαζί μ αυτό έφτασε και η στιγμή να τιμήσουμε τον μεγάλο δάσκαλο της τέχνης που όχι μόνο γεννήθηκε στην Ύδρα αλλά την ύμνησε μέσα από την τέχνη του και αποτύπωσε με τόση ευκρίνεια το χρώμα και το φως της.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Αυτή την εμπιστοσύνη και την αγάπη εμείς σας την ανταποδίδουμε με έργα για την Ύδρα μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Προστατεύουμε το περιβάλλον της Ύδρας όλοι μαζί" - Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας!

Τη Δευτέρα στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ύδρας . Μια πρωτοβουλία που αφορά όλους μας ! Μία όμορφη πρωτοβουλία ...